Natuursteenplatform Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 03/11/2017
13:00 - 18:00

Locatie
Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed


Geachte heer, mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor het Natuursteenplatform op vrijdag 3 november 2017 bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort.

Het restaureren van natuurstenen erfgoed vraagt vaak om de inzet van specialistische kennis. Om deze kennis en ervaringen te delen organiseert de Rijksdienst twee keer per jaar een Natuursteenplatform, voor iedereen die met natuursteen en cultureel erfgoed van doen heeft. In deze 10e editie is er weer veel variatie in de inhoud van de lezingen. Zo wordt er onder andere gesproken over de marmers uit Italië, het restaureren op begraafplaatsen, het restaureren van tufsteen en het herstel van de Leidschebrug.

U moet zich vooraf aanmelden bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

programma

13.00 Ontvangst
13.30 Openingswoord
13.35 Geschiedenis schrijven… ook nà de restauratie Anouk Loman, student aan de Universiteit Antwerpen
14.05 Oud en nieuw op de begraafplaats Michiel van Luijn, steenhouwer bij Van Luijn natuursteen in Tiel
14.35 Zeepkist*
14.50 Pauze
15.20 Uitdagingen bij het herstel van de Leidschebrug Sander van Rouwendaal, steenhouwer bij steenhouwerij Maarssen in Utrecht
15.50 Het witte Goud uit Italië Wolf Schmidt, directeur en eigenaar van Schmidt Natural Stone Broker in Den Haag
16.20 Tufsteen restaureren Hendrik Tolboom
16.50 Afsluiting
16.55 Hap en drank tot 18.00 uur

* Zoals u ziet is er wederom tijd ingepland voor de ‘zeepkist’. Wilt u op de ‘zeepkist’ kort iets delen met de andere aanwezigen? Geef op het aanmeldformulier een beknopte uitleg wat u wilt delen en waarom, dan neemt de organisatie contact met u op.

Door de platforms open te stellen voor vertegenwoordigers van de uitvoeringspraktijk, geven ze directe informatie over wat er in het veld leeft. De platformorganisatie ziet het als een toegevoegde waarde wanneer de bedrijfsleiders hun werknemers meenemen naar het natuursteenplatform.

 

 

 

Wij hopen dat het programma u voldoende aanleiding geeft om te komen, zodat we er net als de voorgaande Natuursteenplatforms, een succes van kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Hendrik Tolboom Specialist natuursteen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed